Mina sidor

På Mina sidor kan du se hur stort ditt intjänade pensionskapital är och få en prognos på hur stor tjänstepensionen kan bli om du jobbar kvar till 65 års ålder. Du kan även se inrapporterade löner och göra din pensionsansökan direkt här på webben. Välkommen in!

Du som är nyanställd kan logga in på Mina sidor året efter att du fått ditt välkomstbrev från Kyrkans pensionskassa.

För dig som har en pågående utbetalning från Kyrkans pensionskassa saknas behörighet till Mina sidor.

Detta hittar du på
Mina sidor

På Mina sidor kan du se hur mycket pension du tjänat in fram till nu, och prognos på hur mycket du får i tjänstepension från oss när du blir 65 år. Läs mer här

Skaffa e-legitimation

För att kunna logga in på Mina sidor behöver du en giltig e-legitimation eller Bank-ID. Det skaffar du hos din bank.

Skaffa e-legitimation

Vanliga frågor just nu

Vilka omfattas av TPA18 Svenska kyrkan?

Du som är anställd i Svenska kyrkan och född 1959 eller senare omfattas av pensionsavtalet TPA18 Svenska kyrkan, vissa undantag finns.

Premie- eller avgiftsbestämd tjänstepension?

I och med det nya avtalet TPA18 Svenska kyrkan benäms avgiftsbestämd tjänstepension som premiebestämd ålderspension. För dig som är kvar på KAP-KL Svenska kyrkan heter förmånen fortfarande avgiftsbestämd tjänstepension.

Vad betyder fribrev KAP-KL?

Du som omfattas av pensionsavtalet TAP18 Svenska kyrkan kan ha ett fribrev intjänat från tidigare avtal KAP-KL Svenska kyrkan. Det kan gälla dig som tjänat mer än 7,5 inkomstbasbelopp.

Varför kan jag inte simulera prognos?

Om du tillhör pensionsavtalet TPA18 Svenska kyrkan så finns inte möjlighet att beräkna en prognos. I ditt senaste värdebesked ser du aktuellt värde och prognos på din tjänstepension från Kyrkans pensionskassa.

Vilken avsättning ska jag som arbetsgivare räkna med i budgeten för 2018?

Personer som är född 1959 och senare omfattas av det nya pensionsavtalet TPA18 Svenska kyrkan. Pensionsavsättning görs med 4,5% på lön under 7,5 inkomstbasbelopp och 30% på lön över 7,5 inkomstbasbelopp. Anställda som har en pågående sjukersättning före 2018 omfattas av KAP-KL eller tidigare avtal inom Svenska kyrkan.