Mina sidor

På Mina sidor kan du se hur stort ditt intjänade pensionskapital är och få en prognos på hur stor tjänstepensionen kan bli om du jobbar kvar till 65 års ålder. Du kan även se inrapporterade löner och göra din pensionsansökan direkt här på webben. Välkommen in!

Detta hittar du på
Mina sidor

På Mina sidor kan du se hur mycket pension du tjänat in fram till nu, och prognos på hur mycket du får i tjänstepension från oss när du blir 65 år. Läs mer här

Skaffa e-legitimation

För att kunna logga in på Mina sidor behöver du en giltig e-legitimation eller Bank-ID. Det skaffar du hos din bank.

Skaffa e-legitimation

Vanliga frågor just nu

Vilken avsättning ska jag som arbetsgivare räkna med i budgeten för 2018?

Personer som är född 1959 och senare omfattas av det nya pensionsavtalet TPA18 Svenska kyrkan. Pensionsavsättning görs med 4,5% på lön under 7,5 inkomstbasbelopp och 30% på lön över 7,5 inkomstbasbelopp. Anställda som har en pågående sjukersättning före 2018 omfattas av KAP-KL eller tidigare avtal inom Svenska kyrkan.

Hur vet jag vilken pension jag kommer att få?

I ditt värdebesked på Mina sidor kan du se hur stort ditt intjänade pensionskapital är och få en prognos på hur stor tjänstepensionen kan bli om du jobbar kvar till 65 års ålder. I värdebeskedet kan du också se om du har rätt till en förmånsbestämd tjänstepension och/eller intjänad pensionsrätt, samt om du har valt att

Kan jag ta ut min avgiftsbestämda tjänstepension under exempelvis 5 år?

Ja, du har möjlighet att välja utbetalningstid för din avgiftsbestämda tjänstepension. Du kan välja mellan livsvarig utbetalning, 15, 10 eller 5 år.

När kan jag tidigast/senast ta ut min tjänstepension?

Tidigast från 61-årsmånaden och senast från och med månaden efter 67-årsmånaden.

Jag är inte längre anställd inom Svenska kyrkan, hur gör jag för att ta ut min pension?

Det finns en särskild blankett för pensionsanmälan för dig som inte längre är anställd inom Svenska kyrkan. Kom ihåg att vi behöver din pensionsanmälan 2 månader i förväg.