Mina sidor

På Mina sidor kan du se hur stort ditt intjänade pensionskapital är och få en prognos på hur stor tjänstepensionen kan bli om du jobbar kvar till 65 års ålder. Du kan även se inrapporterade löner och göra din pensionsansökan direkt här på webben. Välkommen in!

Du som är nyanställd kan logga in på Mina sidor året efter att du fått ditt välkomstbrev från Kyrkans pensionskassa.

För dig som har en pågående utbetalning från Kyrkans pensionskassa saknas behörighet till Mina sidor.

Detta hittar du på
Mina sidor

På Mina sidor kan du se hur mycket pension du tjänat in fram till nu, och prognos på hur mycket du får i tjänstepension från oss när du blir 65 år. Läs mer här

Skaffa e-legitimation

För att kunna logga in på Mina sidor behöver du en giltig e-legitimation eller Bank-ID. Det skaffar du hos din bank.

Skaffa e-legitimation

Vanliga frågor just nu

Premieprocent 4,5% upp till 7,5 IBB (beräknas proportionellt mot sysselgrad)

I avtalet TPA18 Svenska kyrkan står det att taket på 7,5 IBB ska beräknas proportionellt mot sysselsättningsgraden. Ni rapporterar ingen sysselsättningsgrad till oss i filen utan det är sysselsättningsgraden med hänsyn tagen till sjuk- eller aktivitetsersättning som punkten avser. Uppgiften om sysselsättningsgrad hämtar vi från AFA eller försäkringskassan.

Anställda födda före 1937?

Ni ska INTE rapportera in personer som är födda före 1937.

Anställningsdatum?

Fråga: För datum på en pågående anställning används idag ”00000000” och ”99999999”. Ska detta slopas i det nya formatet? Det tycks enligt schemafilen inte gå att redovisa datum på det formatet nämligen. Gäller det för alla datum att de ska redovisas som ”yyyy-MM-dd” istället för ”yyyyMMdd” som det görs i det gamla formatet? Svar: Det stämmer,

Flera löneperioder?

När en anställd fyller 67 år ska löneperioderna uppdelas på före och efter fyllda 67 år. Det innebär att månaden man fyller ska tillhöra ”före” och en ny löneperiod skapas fr.o.m den 1/1 månaden efter hen fyllt LAS ålder (67 år). Den tidigare gränsen vid 21 års ålder är borttagen.

Löneväxling och kompletterande premier

Fråga: Vilken typ av perioder man ska skicka och vilket belopp ni vill ha. Ska det bli en ny period om värdet ändras? Ska beloppet vara månadsbeloppet eller det som totalt är utbetalt under perioden? I Exempelfilen verkar drygt halva året vara representerat för en anställd, med perioder om 1-4 månader.  Beloppet verkar dock fortfarande vara