Tjänstepension

Alla anställda inom Svenska kyrkan har tjänstepension. Det är en förmån utöver lönen och en viktig del av din totala pension. Varje år betalar din arbetsgivare in pensionspremier till Kyrkans pensionskassa.

Hur stor din tjänstepension blir beror på hur mycket pensionskapital du har tjänat ihop när det är dags att gå i pension. I värdebeskedet på Mina sidor kan du se hur mycket pension du tjänat ihop hittills och få en prognos på din tjänstepension vid 65 års ålder. Du loggar enkelt in med e-legitimation eller Bank-ID.

Tjänstepensionen består av avgiftsbestämd tjänstepension, för alla kyrkans anställda, förmånsbestämd ålderspension, för dig som tjänar över taket för allmän pension samt intjänad pensionsrätt, för dig som var anställd före 1998/2000.

Så länge du är anställd in om Svenska Kyrkan omfattas du också av en efterlevandepension. Den ger din familj en extra trygghet om du avlider.